0784 203 062 office@bewater.ro
Selectează o Pagină

Iti place sa ai la dispozitie apa proaspata si curata atunci cand iti este sete? Ai luat in calcul montarea unui filtru de apa pentru robinet? Aceasta metoda este una foarte practica, usor de pus in aplicare si te scapa de inconvenienta de a cumpara apa imbuteliata. Daca inca nu esti convins(a) ca aceasta este cea mai buna solutie pentru tine, mai jos gasesti o lista cu beneficiile unui astfel de filtru.

Filtrul de apa pentru robinet indeparteaza contaminantii din apa

Desi apa de la robinet este tratata pentru a fi sigura pentru consum, asta nu inseamna ca este cea mai buna alegere. Din pacate, apa potabila inca poate contine contaminanti in momentul in care ajunge in casele noastre. De aceea multi dintre noi aleg sa consume apa imbuteliata, in detrimentul celei de la robinet.

Calitatea apei de la robinet difera de la o regiune la alta, in functie de izvoarele de captare, sistemul de conducte si metodele utilizare pentru purificarea apei. Cu alte cuvinte, chiar daca apa pare a fi in regula, ea poate contine compusi ce, in timp, pot genera probleme de sanatate din cauza acumularii lor in organism. 

Aici intra in scena filtrul de apa pentru robinet. Acest filtru are capacitatea de a elimina contaminantii din apa. Sedimentele, rugina si alte particule solide din apa, dar si impuritati de dimensiuni mai mici, cum ar fi sulfatul de hidrogen, sunt indepartate. De asemenea, gustul si mirosul apei sunt imbunatatite, din moment ce si clorul este eliminat cu ajutorul filtrului.

Reduce riscul acumularii de bacterii si metale grele

Un filtru de apa pentru robinet functioneaza pe baza unui cartus incarcat cu materiale filtrante. Acest cartus se schimba periodic, pentru a putea oferi acelasi nivel de calitate al apei. Atunci cand apa trece prin materialele filtrante ale cartusului, toate impuritatile si contaminantii sunt opriti la acest nivel. Retine totusi ca acest cartus trebuie schimbat periodic, pentru a mentine eficient nivelul de puritate al apei.

Elimina plumbul ce ar putea proveni de la conducte invechite

Multe orase au sisteme de conducte invechite pentru apa potabila, transportand apa pana la consumatori prin conducte de plump. Desi s-a redus semnificativ utilizarea conductelor de plumb, cei care locuiesc in case sau blocuri vechi s-ar putea sa mai primeasca inca apa potabila prin intermediul acestui tip de conducte. Din cauza coroziunii la nivelul conductelor, plumbul poate ajunge in apa de baut.

Conductele din plumb au fost si sunt in continuare schimbate, gradual, de catre autoritati. Dar, pana atunci, consumul de apa cu reziduuri de plumb poate duce la probleme de sanatate. Odata ajuns in organism, plumbul se acumuleaza, acest aspect potentand caracterul toxic al acestui element.

Protejeaza mediul prin reducerea deseurilor din plastic 

Apa imbuteliata este, de cele mai multe ori, mai buna decat cea de la robinet. Totusi, este neplacut sa ai de-a face cu un numar ridicat de recipiente de plastic. Iar daca vrei sa faci ceva pentru conservarea mediului inconjurator, reducerea deseurilor din plastic este unul din cele mai bune lucruri. Reducerea acestor deseuri ajuta la scaderea incidentei particulelor de microplastic din aer, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra calitatii aerului.

In plus, vei reduce costurile generate de achizitia apei imbuteliate, costuri ce par mici, dar care se acumuleaza in timp. Gandeste-te doar ca este recomandat sa bem 8 pahare de apa pe zi. Multiplica aceasta cantitate cu 30 de zile si vei vedea cum numarul recipientelor de plastic achizitionate creste. Atunci cand alegi sa investesti intr-un filtru de apa pentru robinet, vei avea apa purificata la dispozitia ta oricand, fara a fi nevoie sa gestionezi vreun deseu.

De asemenea, apa purificata printr-un astfel de filtru incurajeaza alegerea sticlelor reutilizabile. Poti umple aceste sticle ori de cate ori ai nevoie, cu apa filtrata direct la tine acasa, si sa iti urmezi programul normal. Si aceste sticle ajuta la reducerea deseurilor si a costurilor, din moment ce nu mai ai nevoie sa cumperi apa imbuteliata.

Incurajeaza hidratarea pe timpul intregii zile

Desi auzim peste tot recomandarea de a bea suficienta apa pentru a ne hidrata, majoritatea nu respecta aceste recomandari. Ar fi mult mai usor sa consumam o cantitate adecvata de apa atunci cand stim ca sursa este de incredere. De asemenea, o apa care are un gust bun este un factor motivator pentru a o consuma mai des. Apa de la robinet este declarata a fi sigura pentru consum, dar nu are intotdeauna cel mai bun gust si miros. De aici si explicatia pentru reticenta noastra de a bea apa.

Atat adultii cat si copii apreciaza o apa cu un gust proaspat. Daca incerci sa cauti solutii pentru a creste consumul de apa, un filtru de apa pentru robinet te poate ajuta. Vei avea apa curata, cu gust bun, la discretie, pentru a o consuma de cate ori doresti. Un nivel bun de hidratare te va ajuta sa combati starile de oboseala de peste zi, sa te bucuri de o dispozitie buna si va stimula sistemul imunitar.