0784 203 062 office@bewater.ro
Selectează o Pagină

O simpla comparatie a ofertelor de pe piata, in ceea ce priveste pretul filtrelor de apa, ne va arata cat de mult poate fluctua valoarea acestora. Spre exemplu, investitia intr-un filtru de apa Cleansui Mitsubishi poate parea putin consistenta in ochii unora. Cu toate acestea, asa cum vei afla in randurile de mai jos, pretul se justifica in cazul produselor de calitate deoarece, contrar a ceea ce ai crezut pana acum, nu toate filtrele de apa sunt la fel.

De ce unele filtre de apa vin cu costuri mai ridicate?

Poate te gandesti de ceva vreme sa achizitionezi un filtru de apa, dar te impotmolesti de fiecare data la pret. Se justifica o astfel de investitie? 

In primul rand, gandeste-te pentru ce cumperi un filtru de apa. Mai mult ca sigur ca il doresti pentru a avea siguranta ca tu si cei dragi consumati apa curata, fara chimicale si bacterii. Pentru ca filtrul sa isi faca treaba bine, are nevoie de materii prime de calitate ridicata.

Apoi, pentru a obtine un filtru de apa de calitate, cu randament ridicat, se investeste mult in dezvoltarea lui. Asta se traduce prin studii si numeroase teste, efectuate pe produs inainte de lansarea lui pe piata. De aceea la filtrele de apa se poate aplica regula ca primesti ce platesti. 

Cu alte cuvinte, un filtru mai scump va fi mai eficient nu doar in eliminarea sedimentelor, dar si a microorganismelor, metalelor grele, clorului si compusilor organici volatili.

Piata produselor contrafacute a intrat si pe domeniul filtrelor de apa

Poate nu ti-a trecut prin cap ca cineva s-ar putea ocupa cu contrafacerea filtrelor de apa. Din pacate, aceasta piata a inceput sa se extinda si in zona filtrelor de apa, punand sanatatea utilizatorilor in pericol. 

Daca te gandesti cum de s-a ajuns aici, raspunsul este simplu. Este profitabil sa vinzi filtre contrafacute, din moment ce sunt mai ieftine, iar oamenii abia asteapta sa gaseasca produse la preturi mici, fara sa se gandeasca de multe ori la calitatea produsului achizitionat.

Ce se intampla cand cumparam un filtru de apa contrafacut? 

Un astfel de filtru, ce este de calitate precara si netestat, nu doar ca nu va reusi sa faca actiuni de baza, cum ar fi imbunatatirea gustului apei, dar nu va reusi nici sa indeparteze contaminantii din apa. 

Mai rau decat atat, acesti contaminanti vor ajunge in apa pe care o consumi, si aici vorbim de contaminanti eliberati de filtru in sine, precum arsenicul, nu de compania de apa potabila.

Ai cu adevarat nevoie de un filtru de apa?

Desi companiile de apa potabila depun eforturi pentru ca apa de la robinet sa fie sigura pentru consum, exista situatii in care anumiti compusi ajung in apa de baut. De exemplu, daca infrastructura de tevi este invechita, particule de rugina si metale grele ar putea ajunge la robinetul tau. 

Apoi, daca locuiesti in aproprierea unor zone mari de productie, din diferite industrii, apa potabila ar putea fi contaminata cu pesticide sau deseuri industriale. 

Chiar daca nu exista toate acestea in apa potabila, simpla prezenta a clorului ne face sa o evitam, deoarece gustul si mirosul apei sunt modificate considerabil. Asadar, un filtru de calitate va face apa mai buna la gust si-ti va oferi siguranta consumului unei ape curate, ce nu reprezinta un hazard pentru sanatate pe termen lung.

Filtrele de apa nu fac toate acelasi lucru

Ai trait pana acum cu ideea ca filtrele de apa sunt toate la fel? 

Desi este adevarat ca scopul filtrelor este sa faca apa buna de baut, din punct de vedere al compozitiei si al proprietatilor organoleptice, filtrele de apa nu sunt toate la fel.

Exista filtre create pentru a imbunatati doar gustul apei, ce au de obicei o constructie mai simpla si preturi mai mici. Aceste filtre au abilitatea de a inlatura clorul, hidrogenul sulfurat si zincul, aceste componente ducand la gustul neplacut al apei. 

Dar, daca te ingrijoreaza prezenta compusilor farmaceutici, a compusilor organici volatili sau al metalelor grele, acest tip de filtre nu te vor ajuta. In acest caz ai nevoie de un sistem de filtrare mai complex, ce ofera diferite trepte de filtrare a apei, astfel incat rezultatul final sa fie cu adevarat o apa pura. 

Optiuni exista, trebuie doar sa gasesti cea mai buna solutie pentru tine

In cazul in care ai inceput sa cauti filtre pentru apa, ai vazut deja ca oferta este mai mult decat variata. Filtrele au fost create sa acopere diferite nevoi, deci este necesar sa decizi cum vei folosi filtrul.

Canile de filtrare sunt accesibile si simplu de utilizat, dar daca vei consuma multa apa un astfel de proces de filtrare al apei va deveni anevoios. 

Filtrele pentru frigider sunt eficiente, dar trebuie inlocuite frecvent si sunt destul de costisitoare. 

Filtrele care se monteaza direct pe sursa de apa, robinet sau retea, desi sunt putin mai costisitoare, nu ocupa mult spatiu, sunt durabile si extrem de eficiente in filtrarea apei, atunci cand sunt de calitate.

Daca alegi optiunea unui filtru de apa Cleansui Mitsubishi, nu doar ca vei scapa de prezenta neplacuta a clorului, dar vei fi sigur(a) ca apa nu va contine bacterii, ciuperci, alge, rugina, metale, pesticide si alti contaminanti. 

Rezultatul va fi o apa curata, cu continut de minerale sanatoase.