0784 203 062 office@bewater.ro
Selectează o Pagină

Apa este unul din cele mai pretioase elemente ce se gasesc pe planeta noastra. Ea este esentiala pentru sustinerea vietii si a unui mediu protector si comfortabil. Tocmai din acest motiv, ar trebui sa utilizam aceasta resursa in mod responsabil.

Putem face asta prin utilizarea unui dozator de apa, spre exemplu. Si astfel sa evitam risipa si generarea de deseuri, precum nenumaratele PET-uri ce rezulta din consumul de apa si alte bauturi.

Nu este nici un secret ca ne confruntam cu temperaturi tot mai ridicate la nivel global, ceea ce duce la dificultati in ceea ce priveste apa potabila in anumite zone de pe mapamond. Totusi, de ce merita, mai concret, sa intreprindem actiuni de conservare a apei?

Atunci cand suntem mai responsabili in ceea ce priveste consumul de apa, vom reduce, implicit, si costurile cu facturile de utilitati, dar si cantitatea de apa colectata din bazine de acumulare, rauri si alte luciuri de apa. Iar acest lucru este benefic pentru ecosisteme si echilibrul climatic.

Specialistii spun ca inca mai avem timp sa schimbam modul in care evolueaza planeta noastra, daca actionam cat mai curand. Odata ce implementezi sfaturile de mai jos vei scadea piederile de apa si te vei bucura de apa curata pentru casa si sanatatea ta.

Nu lasa apa sa curga atunci cand te speli pe dinti

O cantitate destul de mare de apa se risipeste atunci cand lasam robinetul pornit in timp ce ne spalam pe dinti. Adevarul este ca nu avem nevoie de atata apa pentru a ne curata dinti. Apoi, conform dentistilor, nu trebuie sa amestecam pasta de dinti cu multa apa pentru o curatare orala eficienta.

Opteaza pentru un dozator de apa cu filtre

Aici vorbim de echipamente ce se pot conecta direct la reteaua de apa potabila. Aceasta alegere vine cu mai multe avantaje.

In primul rand, poti sa uiti de toate acele PET-uri rezultate din consumul de apa imbuteliata. Iar in timp, din moment ce nu mai cumperi apa imbuteliata costurile se vor reduce.

Apoi, faptul ca ai un dozator propriu cu sistem de filtrare iti va garanta calitatea si puritatea apei. 

Spala fructele si legumele intr-un vas

Atunci cand ai de spalat fructe si legume proaspete, umple un vas cu apa si spala-le asa. Poti folosi fara nici o problema apa purifcata cu ajutorul dozatorului mentionat mai devreme. Este mult mai economic decat sa lasi robinetul sa curga pana efectuezi operatiunea.

Iti este teama ca nu le vei spala bine? Poti repeta procesul daca vei considera necesar.

Ia in considerare achizitia unei masini de spalat vase

Desi pare ca o masina de spalat vase consuma multa apa, in realitate lucrurile stau invers. O astfel de masina foloseste mult mai eficient cantitatea de apa pentru spalatul vaselor. Nici pe departe nu ajunge la cantitatea de apa de care ai tu nevoie pentru a spala o tura de vase. Unde mai pui ca le spala si la temperaturi mai inalte, ceea ce inseamna curatare si igienizare eficiente.

Bineinteles, incearca sa nu pornesti masina de spalat vase pana nu reusesti sa o umpli la capacitate maxima sau foloseste programul scurt, adecvat pentru o mai mica cantitate de vase. 

Pentru a asigura un viitor mai curat si sigur generatiilor viitoare, foloseste dispozitive precum un dozator de apa sau o masina de spalat vase de clasa energetica superioara. Acestea ne pot ajuta sa reducem pierderile de apa si sa folosim in mod inteligent aceasta resursa. In plus, orice metoda prin care reducem deseurile de plastic este binevenita, reducand din stresul pe care acestea le au asupra mediului.